Menu gourmet

Salade met dagverse Oostendse grijze garnalen (hand-gepeld)
of
Scampi’s omringd met courgette en tomaat,  saus Caroline (ricardsausje)
of
In huis gemaakte kroketten met Oostendse grijze garnalen
of
Carpaccio van rund met jonge spinazie en frisse toetsen,
vinaigrette met mosterd van Meaux

***

Noordzee vissoep of Sorbet van de dag

***

Gebakken zeetong met dagverse frieten (+3€ suppl.)
of
  Zeeduivel op een bedje van prei en champignons
op smaak gebracht met een saus van sherry en truffel
of
Filet Mignon (rund) met jonge wortel en erwten – jus van madeira

***
Nagerecht van de dag

Menu: 39,00 euro


Maandmenu

Gravad lax en Breydelspek afgewerkt met een wasabi mayonaise

***
Schelvis en king crab omringd door een soepje van kreeft(*)
***
Sorbet van framboos

***
Filet van bosduif op een bedje van pompoen en jonge ui
saus van porto en Luikse siroop
Of
Skrei op sojascheutjes met witte wijnsaus afgewerkt
 met verse bieslook en garnaal

***
Verrassingssdessert

 € 54,00 of 70,00 (*)


Kreeftenmenu

Traditionele cocktail van kreeft en Kingkrab

***
Gestoomde halve kreeft in helder nat met groentjes

***
Sorbet van de dag

***
Kreeft in blanke botersaus afgewerkt met chinese bieslook

of - ou

Kalfszwezeriken met seizoen groenten afgewerkt met kalfsfond
verrijkt met 
mosterd uit Meaux

***

Verrassingsdessert

75,00 euro



Gerechten van de kaart

Voorgerechten

Kreeft belle-vue           per 100 gr.

In huis gemaakte vissoep.

In huis gemaakte kroketten met Oostendse grijze garnalen

Salade van verse hand- gepelde Oostendse garnalen

6 Zeeuwse oesters Creusen

6 Oostendse platte oesters 5/0

3 Zeeuwse oesters Creusen + 3 Oostendse platte oesters 5/0

Hoofdgerechten

Gebakken zeetong (+/- 500 Bruto)                                                                          

Noordzeetong (filets) op Oostendse wijze                                                             

Gebakken of gepocheerde tarbot met mousselinesaus

Noordzee Bouillabaisse

Gebakken kabeljauw met tartaarsaus

 
Suggesties

Voorgerecht

Scampi’s omringd met courgette en tomaat – saus Caroline( ricardsausje)

Carpaccio van rund met jonge spinazie en frisse toetsen vinaigrette met mosterd van Meaux

Gravad lax en Breydelspek afgewerkt met een wasabi mayonaise

Schelvis en king crab omringd door een soepje van kreeft

 

Hoofdgerecht

Kalfszwezeriken met seizoen groenten afgewerkt met kalfsfond verrijkt met mosterd uit Meaux

Zeeduivel op een bedje van prei en champignons – saus van sherry en truffel

Filet Mignon (rund) met jonge wortel en erwten – jus van madeira

Skrei en garnaal met sojascheutjes en een witte wijnsaus afgewerkt met verse bieslook

Filet van bosduif met pompoen en jonge ui – saus van porto en Luikse siroop

 

Nagerechten

Chocolade mousse

Coupe vanille ijs

Dame Blanche

Coupe van roomijs met vers fruit

Kaasbordje

Coupe met verse aardbeien (seizoen)

Aardbeien Natuur (seizoen)

Sabayon per 2cvts