Menu gourmet

Salade met dagverse Oostendse grijze garnalen (hand-gepeld)
of
Taartje van gerookte zalm en boekweit pannenkoek, komkommer en
 crème sherry
of
In huis gemaakte kroketten met Oostendse grijze garnalen
of
Coquilles met krokant spek, chutney van tomaat en parmezaanse kaas

***

Noordzee vissoep of Sorbet van de dag

***

Gebakken zeetong met dagverse frieten (+3€ suppl.)
of
  Grietfilet met spitskool en tomaat afgewerkt met een armoricaine saus
op smaak gebracht met verse dragon
of
Varkenshaasje met groenten krans en een pittige champignonsaus
vergezeld van aardappelkroketten

***
Nagerecht van de dag

Menu: 39,00 euro


Maandmenu

Kortgebakken tonijn in combinatie met zijn tartaar en afgewerkt met hoisin mayonaise

***
Kreeft in samenspel met coquilles in eigen nat – pata negra – fijne groentjes(*)
***
Sorbet van peer – huisgemaakte peercello

***
Lamskroon op een bedje van savooikool, spek op smaak gebracht
met een saus van Cognac en rode wijn
Of
Kabeljauwhaasje met garnaal vergezeld van jonge ui en champignons

saus van Champagne en curry

***
Verrassingssdessert

 € 54,00 of 70,00 (*)


Kreeftenmenu

Traditionele cocktail van kreeft en Kingkrab

***
Gestoomde halve kreeft in helder nat met groentjes

***
Sorbet van de dag

***
Kreeft in blanke botersaus afgewerkt met chinese bieslook

of - ou

Kalfszwezeriken met seizoen groenten afgewerkt met kalfsfond
verrijkt met 
mosterd uit Meaux

***

Verrassingsdessert

75,00 euro



Gerechten van de kaart

Voorgerechten

Kreeft belle-vue           per 100 gr.

In huis gemaakte vissoep.

In huis gemaakte kroketten met Oostendse grijze garnalen

Salade van verse hand- gepelde Oostendse garnalen

6 Zeeuwse oesters Creusen

6 Oostendse platte oesters 5/0

3 Zeeuwse oesters Creusen + 3 Oostendse platte oesters 5/0

Hoofdgerechten

Gebakken zeetong (+/- 500 Bruto)                                                                          

Noordzeetong (filets) op Oostendse wijze                                                             

Gebakken of gepocheerde tarbot met mousselinesaus

Noordzee Bouillabaisse

Gebakken kabeljauw met tartaarsaus

 
Suggesties

Voorgerecht

Taartje van gerookte zalm en boekweit pannenkoek, komkommer en crème Xérès

Coquilles met krokant spek, chutney van tomaat en Parmezaanse kaas

Kortgebakken tonijn in combinatie met zijn tartaar en een hoisin mayonaise

Kreeft in samenspel met coquilles in eigen nat – pata negra – fijne groentje

 

Hoofdgerecht

Kalfszwezeriken met seizoen groenten afgewerkt met kalfsfond verrijkt met mosterd uit Meaux

Griet met spitskool en kerstomaat – saus armoricaine met verse dragon

Varkenshaasje met groenten krans en een pittige champignonsaus - aardappelkroketten

Kabeljauwhaasje en garnaal vergezeld van jonge ui, champignons - saus Champagne en curry

Lamskroon met savooikool, spek  – saus  van Cognac

 

Nagerechten

Chocolade mousse

Coupe vanille ijs

Dame Blanche

Coupe van roomijs met vers fruit

Kaasbordje

Coupe met verse aardbeien (seizoen)

Aardbeien Natuur (seizoen)

Sabayon per 2cvts