Gerechten van de kaart

Voorgerechten

Kreeft belle-vue (per 100 gr.)

In huis gemaakte vissoep.

In huis gemaakte kroketten met Oostendse grijze garnalen

Salade van verse handgepelde Oostendse garnalen

6 Zeeuwse oesters creusen

6 Oostendse platte oesters 5/0

3 Zeeuwse oesters creusen + 3 Oostendse platte oesters 5/0

 

Hoofdgerechten

Gebakken zeetong (+/- 500 Bruto)

Noordzeetong (filets) op Oostendse wijze

Gebakken of gepocheerde tarbot met mousselinesaus

Noordzee Bouillabaisse

Gebakken kabeljauw met tartaarsaus

 
Suggesties

Voorgerecht

Romeinse salade met gerookte kippenfilet, Parmezaanse kaas, ansjovis en dressing

Carpaccio van rundsvlees met fijngesnipperde witte selder en langoustine staartjes

Asperges op Vlaamse wijze

Gebakken Sint-Jacobsnootjes met fijne groentjes en saus van Ricard


Hoofdgerecht

Filet van heilbot met duo van prei en venkel omringd met een jus van garnalen

Chateaubriand (Limousin) op een bedje van jonge wortelen en lamsoor met een saus van bruine fond verrijkt met sjalotjes

Koteletje van melkkalf met Portosaus vergezeld van dagverse groenten

Kalfszwezeriken met seizoen groenten afgewerkt met kalfsfond verrijkt met mosterd uit Meaux en gegratineerde aardappel

Nagerechten

Chocolade mousse

Coupe vanille ijs

Dame Blanche

Coupe van roomijs met vers fruit

Kaasschotel

Coupe met verse aardbeien (seizoen)

Aardbeien Natuur (seizoen)

Sabayon per 2cv

Sabayon per 2cv

 

Carpaccio van rundsvlees met fijngesnipperde witte selder en langoustine staartjes

***
Gebakken Sint-Jacobsnootjes op een bedje van fijne groenten afgewerkt met een saus van Ricard (*)

***
Sorbet van de dag

***
Filet van witte heilbot vergezeld van een duo van prei en venkel

omringd met een jus van garnalen
Of
Chateaubriand (Limousin) op een bedje van jonge wortelen en lamsoor,

op smaak gebracht met een saus van bruine fond verrijkt met sjalotjes

***
Verassingsdessert

 € 54,00 of 65,00 (*)

 

 

Tomaat opgevuld met Oostendse grijze garnalen (hand gepeld)
of
Gebakken Sint-Jacobsnootjes op een bedje van courget
vergezeld van een blanke botersaus, geparfumeerd met curry en tomaat
of
In huis gemaakte kroketten met Oostendse grijze garnalen
of
Romeinse salade verrijkt met gerookte kippenfilet
en afgewerkt met parmezaanse kaas, ansjovis en zijn dressing.

***

Noordzee vissoep of Sorbet van de dag

***

Gebakken zeetong met dagverse frieten
of
Medaillon van zeeduivel met Mechelse asperges en spekreepjes
afgewerkt met blanke botersaus, verrijkt met bieslook
of
Koteletjes van melkkalf in een portosaus
vergezeld van dagverse groenten en gegratineerde aardappelen
of
Uitgebeende varkens-lende "The Duke of Berkshire" met champignons
afgewerkt met een saus van Madeirawijn en aardappelkroketten

***
Nagerecht van de dag

Menu: 37,00 euro

 

Traditionele cocktail van kreeft en Kingkrab

***
Gestoomde halve kreeft in helder nat met groentjes

***
Sorbet van de dag

***
Kreeft in blanke botersaus afgewerkt met chinese bieslook

of - ou

Kalfszwezerikken met seizoensgroenten afgewerkt met kalfsfond
verrijkt met mosterd uit Meaux en gegratineerde aardappel

***

Chocolademousse met citrusvruchten en munt

70,00 euro