Nieuwjaarsdagmenu

menu du jour du-nouvel-ans

2018

 
   

Aperitiefhapjes
Amuses bouches

***

Gebakken ganzenlever verfijnd met appeltjes en afgewerkt
met een saus van pineau de charentes
Tranches de foie gras chaud accompagné de pommes sautées
 parfumé de pineau de charentes

***
Gebraden Sint-Jacobsvruchten met het fijnste van iberico ham (pata negra)
 verrijkt met schijfjes van parmezaankaas en afgewerkt met balsamico
Noix de St. Jacques rôties – rosaces de jambon iberico (pata negra)
coupeaux de parmesan et balsamique

***
Helder nat van fazant met garnituur

Consommé de faisan avec garniture

***
Baron van zeeduivel in samenspel met kreeft op een bedje van pastinaak
afgewerkt met een blanke botersaus van champagne
Baron de lotte et homard  sur un nid de panais
beurre blanc au champagne

of - ou

Nootjes van Hertenkalf afgewerkt met een “Wildsaus afgesmaakt met truffel)
vergezeld van een mousse van knolselder en champignons - aardappelkroketten
Noisettes de faon -”sauce Gibier et truffes” – mousse de celeri rave
et champignons de bois – croquettes de pommes de terre

***
Nieuwjaarsdessert
Dessert Nouvel an

70,00 euro

(deze menu is te verkrijgen van 1/01/2018 tot en met 15/01/2018)

 

Gerechten van de kaart

Voorgerechten

Kreeft belle-vue (per 100 gr.)

In huis gemaakte vissoep.

In huis gemaakte kroketten met Oostendse grijze garnalen

Salade van verse handgepelde Oostendse garnalen

6 Zeeuwse oesters creusen

6 Oostendse platte oesters 5/0

3 Zeeuwse oesters creusen + 3 Oostendse platte oesters 5/0

 

Hoofdgerechten

Gebakken kabeljauwhaasje vergezeld van romanesco kool en noilly prat

Gebakken zeetong (+/- 500 Bruto)

Noordzeetong (filets) op Oostendse wijze

Gebakken of gepocheerde tarbot met mousselinesaus

Noordzee Bouillabaisse

 
Suggesties

Voorgerecht

Gerookte eendenborst met een winterse salade “waldorf” geparfumeerd met druivenmosterd

Gelakt Breydel spek met coquille en bloemkool afgewerkt met pickels

Terrine van ganzenlever verrijkt met gebraden bloedworst en appel

 

Hoofdgerecht

Gebraden belgisch blauw witte ossenhaas in een romige champignonssaus

Hertenkoteletjes met winters garnituur, een “wildsaus “en gegratineerde aardappel

Fazant met witloof (2cvts)

Fazant fine champagne(cognac) 2cvts

Hazenrugfilet verrijkt met wintergarnituur en een “Wildsaus”-gegratineerde aardappel

 

Nagerechten

Chocolade mousse

Coupe vanille ijs

Dame Blanche

Coupe van roomijs met vers fruit

Kaasschotel

Coupe met verse aardbeien (seizoen)

Aardbeien Natuur (seizoen)

Sabayon per 2cv

Terrine van ganzenlever vergezeld met gebraden bloedworst
en afgewerkt met appel

***
Pompoen soep

***

Hazenrugfilet verrijkt met wintergarnituur en een” wildsaus”
gegratineerde aardappel

***

Peer in samenspel van chocolade ijs en romige karamelsaus

Deze menu wordt opgediend per tafel

54,00 euro

 

 

 

Kerst menu Noël


2017

 

 

Aperitiefhapjes
Amuses bouches

***

In huis gemaakte tartaar van Limousin rundsvlees en gebakken Sint Jacobs-
nootjes afgewerkt met Balsamico en rucola
Tartare de boeuf “ Limousin” fait maison” et coquilles Sint-Jacques pôellées
accompagné de roquette et balsamique

***
        Gestoomde tongfilets op” Oostendse wijze” verfijnd met King krab
overstrooid met Oostendse grijze garnalen

Filets de sole cuit vapeur à l’Ostendaise enrichie de crabe Royal
 parsemé de crevettes grises d’Ostende

***
Soep van boschampignons
Potage de champignons des bois


***
Het fijnste van fazant opgevuld met ganzenlever afgewerkt met een
 Portosaus geparfumeerd met zwarte chocolade –witloof en kroketten
Suprème de faisan farçi de foie gras -sauce au Porto parfumée de
chocolat noir –chicon et croquettes

of - ou

Gebraden mootjes van jonge tarbot afgewerkt met citroenbotersaus
 aardappelpurée met winterse wortelen
Tranches de turbotin poêllées –sauce au beurre citronné-
pûrée de pommes de terre avec carottes d’hiver
***
Kerstdessert - Dessert de Noël

70,00 euro

Deze menu is te verkrijgen van 25/12/2017 tot en met  30/12/2017

 

 

Traditionele cocktail van kreeft en Kingkrab

***
Gestoomde halve kreeft in helder nat met winterse groentjes

***
Sorbet van de dag

***
Kreeft in blanke botersaus afgewerkt met chinese bieslook

of - ou

hazenrugfilet verrijkt met wintergarnituur en een “wildsaus”
gegratineerde aardappel

***

Mandarijntjes geparfumeerd met “Mandarine Napoléon”

Deze menu wordt opgediend per tafel

 

65,00 euro