Gerechten van de kaart

Gerechten van de kaart

Voorgerechten

Kreeft belle-vue (per 100 gr.)

In huis gemaakte vissoep.

In huis gemaakte kroketten met Oostendse grijze garnalen

Salade van verse handgepelde Oostendse garnalen

6 Zeeuwse oesters creusen

6 Oostendse platte oesters 5/0

3 Zeeuwse oesters creusen + 3 Oostendse platte oesters 5/0

 

Hoofdgerechten

Gebakken zeetong (+/- 500 Bruto)

Noordzeetong (filets) op Oostendse wijze

Gebakken of gepocheerde tarbot met mousselinesaus

Noordzee Bouillabaisse

 
Suggesties

Voorgerecht

Toast champignons gebakken in collonatospek afgewerkt met mousse van bosduif en äioli

Vitello tonnato met kortgebakken tonijn en een salade van tonijn

Smeus van aardappel en Oostendse grijze garnalen afgewerkt met zure room, gepocheerd ei

 

Hoofdgerecht

Gebraden belgisch blauw witte ossenhaas met gebraiseerde schorseneren saus mosterd  Meaux

Haasje van blauwe leng vergezeld van gecarameliseerde prei en chorizo, witte wijnsaus

Filet van “schoorenaer”kip opgevuld met witloof in een gevogeltefond op smaak gebracht met honing en aardappelkroketten

Traag gegaarde kalfslende met krokant gebakken zwezerik afgewerkt met een kalfsfond verrijkt met mosterd uit Meaux

Kalfszwezerikken met seizoensgoenten afgewerkt met kalfsfond verrijkt met mosterd uit Meaux en gegratineerde aardappel 

Nagerechten

Chocolade mousse

Coupe vanille ijs

Dame Blanche

Coupe van roomijs met vers fruit

Kaasschotel

Coupe met verse aardbeien (seizoen)

Aardbeien Natuur (seizoen)

Sabayon per 2cv

Sabayon per 2cv

 

 

 

Kerst menu Noël


2017

 

 

Aperitiefhapjes
Amuses bouches

***

In huis gemaakte tartaar van Limousin rundsvlees en gebakken Sint Jacobs-
nootjes afgewerkt met Balsamico en rucola
Tartare de boeuf “ Limousin” fait maison” et coquilles Sint-Jacques pôellées
accompagné de roquette et balsamique

***
        Gestoomde tongfilets op” Oostendse wijze” verfijnd met King krab
overstrooid met Oostendse grijze garnalen

Filets de sole cuit vapeur à l’Ostendaise enrichie de crabe Royal
 parsemé de crevettes grises d’Ostende

***
Soep van boschampignons
Potage de champignons des bois


***
Het fijnste van fazant opgevuld met ganzenlever afgewerkt met een
 Portosaus geparfumeerd met zwarte chocolade –witloof en kroketten
Suprème de faisan farçi de foie gras -sauce au Porto parfumée de
chocolat noir –chicon et croquettes

of - ou

Gebraden mootjes van jonge tarbot afgewerkt met citroenbotersaus
 aardappelpurée met winterse wortelen
Tranches de turbotin poêllées –sauce au beurre citronné-
pûrée de pommes de terre avec carottes d’hiver
***
Kerstdessert - Dessert de Noël

70,00 euro

Deze menu is te verkrijgen van 25/12/2017 tot en met  30/12/2017

 

 

Smeus van aardappel en Oostendse grijze garnalen afgewerkt met zure room een gepocheerd ei en bieslook

***
Bloemkoolsoep met breydelham

***
Traag gegaarde kalfslende met krokant gebakken kalfszwezerik afgewerkt met een saus van kalfsfond
verrijkt met mosterd uit Meaux en een chutney van tomaat

***
Chocolademousse met citrusvruchten en munt

 54,00 euro

 

 

Traditionele cocktail van kreeft en Kingkrab

***
Gestoomde halve kreeft in helder nat met groentjes

***
Sorbet van de dag

***
Kreeft in blanke botersaus afgewerkt met chinese bieslook

of - ou

Kalfszwezerikken met seizoensgroenten afgewerkt met kalfsfond
verrijkt met mosterd uit Meaux en gegratineerde aardappel

***

Chocolademousse met citrusvruchten en munt

Deze menu wordt opgediend per tafel

 

65,00 euro

 

 

Salade met dagverse grijze Oostendse garnalen (hand gepeld)
of
Toast champignons gebakken in collonatospek en afgewerkt met een mousse van bosduif en äioli
of
In huis gemaakte kroketten met Oostendse grijze garnalen
of
Vitello tonnato met kortgebakken tonijn en een salade van tonijn

***

Noordzee vissoep of Sorbet van de dag

***

Gebakken zeetong met dagverse frieten
of
Gebakken Belgische wit-blauwe ossenhaas met gebraiseerde schorseneren afgewerkt met een saus van mosterd Meaux
of
Haasje van blauwe leng vergezeld van gecarameliseerde prei en chorizo afgewerkt met een witte wijnsaus
of
Filet van “Schoorenaer” kip opgevuld met witloof in een gevogeltefond op smaak gebracht met honing en aardappelkroketten

***
Nagerecht van de dag

Menu: 37,00 euro